Endine abilinnapea Jaanus Mutli süüdistab Katrin Lusti ebaseaduslikus jälitustegevuses

Foto: Wikipedia.org
20:30 07. jaanuar 2019

Täna õhtuses saates "Võlakütid" ajas Ants Päär taga endist keskerakondlast ja Tallinna abilinnapead Jaanus Mutlit, kes oli jäänud väidetavalt ühele Pääri kliendile võlgu. Mutli suutis end osavalt terve suve võlakütist eemale hoida ja aktiviseerus alles paar päeva enne saate eetrisse minekut. 

Nüüd süüdistas Mutli saate "Võlakütid" produtsent Katrin Lusti, saates talle hoiatava sisuga smsi. 

Mutli süüdistab Lusti ebaseaduslikus jälitustegevuses.

"Ma ei teinud muud, kui helistasin suvel talle ja saatsin kirju sooviga saada võlasuhte kohta kommentaari. Ühegi ukse taga mina käinud ei ole," ütles Lust, "Küll aga tundub mulle ajakirjanikuna, et tänapäeva inimesed on läinud nii teadlikuks ja tundlikuks, et kui neile helistada ja küsida kommentaari, siis on see juba ahistamine või räige privaatsuse rikkumine. Mutli selgitas mulle terve suve, et ta ei ole avaliku elu tegelane, kuna ta planeerib minna erasektorisse tööle ja saates ta vastulauset ei kavatse anda. Tema selgitus oli, et võlgu on ta jäänud eraisikuna, mitte oma tööpostil linnavalitsuses ja seetõttu ei pea ta kellegile aru andma."

Loe Jaanus Mutli sõnumit Katrin Lustile siit: 

Lp Katrin Lust! Mulle teadaolevalt olete mingi uue saate raames saanud valmis mind puudutava lõigu. Hetkel puudub minul teave, milliseid teemasid ja millises kontekstis on käsitletud, minult pole kommentaari küsitud ega vastulause võimalust antud. Selleks aga, et saaksin otsustada omapoolsed sammud, on mul vajalik teada saada ka seda, kui kas ja kui suurel määral on saatelõigu tegemisel tegeletud eraviisilise jälitustegevusega ja/või ahistava jälitamisega minu või siis kolmandate isikute suhtes, mis mõlemad on Karistusseadustiku järgi karistatavad teod. Lugupidamisega, Jaanus Mutli

 


Kommentaarid

Kommentaare 1
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Elupäästja 15:34 10. jaanuar 2019
kellelegi*